10.06.2020

Σας γνωρίζουμε ότι την 6η Ιουνίου 2020 ολοκληρώθηκε το μέγιστο χρονικό διάστημα λειτουργίας της Ειδικής Υπηρεσίας Έκτακτης Διαχείρισης δικαιωμάτων (ΕΥΕΔ), καθότι συμπληρώθηκαν δύο (2) έτη από τη δημοσίευση της υπ’ αριθ. ΥΠΠOA/ΓΔΔΥΗΔ/ΔΔΑΔ/ ΤΔΥΕΦ 262844/18408/13772/689 (ΦΕΚ Τεύχος Β’ 2085/07.06.2018) Υπουργικής Απόφασης με την οποία ανατέθηκε στην ‘ΕΥΕΔ’ η έκτακτη και με προσωρινό χαρακτήρα διαχείριση των δικαιωμάτων των δημιουργών – πρώην μελών της ‘ΑΕΠΙ’ μετά την οριστική ανάκληση άδειας λειτουργίας της τελευταίας.

Με την υπ' αριθ. ΥΠΠΟΑ/ΓΡΥΠ/237529/6053/12.05.2020 (ΦΕΚ Β’/2025/26.05.2020) Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού και Αθλητισμού ρυθμίστηκε, σύμφωνα με την παρ. 9 του α. 51A του ν. 4481/2017, το ζήτημα της μεταφοράς της δραστηριότητας της ΕΥΕΔ στον διάδοχο οργανισμό συλλογικής διαχείρισης με την επωνυμία ‘Ένωση Δικαιούχων ΕΔΕΜ’, καθώς και άλλα ειδικώς οριζόμενα θέματα κατά την ανωτέρω νομοθετική πρόβλεψη.

Αναφορικά με τα ζητήματα για τα οποία, βάσει της ανωτέρω ΚΥΑ, είναι αρμόδιος ο ΟΣΔ ‘Ένωση Δικαιούχων ΕΔΕΜ’, παρακαλούμε όπως επικοινωνείτε απευθείας με την τελευταία στα στοιχεία επικοινωνίας της, τα οποία είναι διαθέσιμα στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.opi.gr/osd-aod/stoixeia-epikoinonias-osd.

Για άλλα τυχόν ζητήματα ή ερωτήματα, παρακαλούμε όπως αποστέλλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..