24.02.2020

Τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020, ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) και το 3ο ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας δια του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου (ΣΕΕ) κ. Α. Χαρίση διοργάνωσαν στην Κατερίνη επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Πνευματική Ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα. Εφαρμογές στην εκπαίδευση και τις νέες τεχνολογίες».

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου «Εκάβη» και εντάχθηκε ως ανεξάρτητη θεματική σε επιμορφωτική εσπερίδα Αειφορίας για τους εκπαιδευτικούς των νομών Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο «Εκπαιδεύοντας τους νέους και τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας και της Κύπρου για την Πνευματική Ιδιοκτησία». Το πρόγραμμα είναι διακρατικό και χρηματοδοτούμενο από το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO).

Στο σεμινάριο απηύθυναν χαιρετισμούς οι κ.κ. Δρ. Αθανάσιος Χαρίσης, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Εκπαίδευσης για την Αειφορία, 3ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κ. Μακεδονίας, Μπέττυ Σκούφα, Βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννης Μπεϊνάς, εκπρόσωπος του Δημάρχου Κατερίνης, Κ. Κουκοδήμου και Πρόεδρος της Ένωσης Θεολόγων Πιερίας, Δημήτριος Συριανίδης, Προϊστάμενος Κ.Ε.Σ.Υ. Πιερίας, Ευαγγελία Μπούτσκου, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70-Δασκάλων, 3ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κ. Μακεδονίας, Δημήτριος Μπουλούμης, Αιρετός Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Πιερίας, Ελένη Δημητριάδου, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Κατερίνα Παπαποστόλου, εκπαιδευτικός, Πρόεδρος ΑΜΚΕ «Ζω.Ε.Σ.», Ασημίνα Στρίμπα, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης, Άγγελος Αγγελίδης, εκπαιδευτικός, Πρόεδρος της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας, Λίνα Γιαμούζη, Πρόεδρος Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας.

Στην εκδήλωση ενημερώθηκαν οι εκπαιδευτικοί από την κυρία Μαρία Δάφνη Παπαδοπούλου, Προϊσταμένη Νομικού Τμήματος ΟΠΙ και την κυρία Εύα Μουστάκα, Νομικό ΟΠΙ, σχετικά με θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας καθώς και για τη σημασία του έργου των δημιουργών και των δικαιούχων συγγενικών δικαιωμάτων. Επιπλέον, συζητήθηκαν οι εφαρμογές της πνευματικής ιδιοκτησίας στην εκπαίδευση και τις νέες τεχνολογίες και παρουσιάστηκε υλικό διαθέσιμο στο διαδίκτυο για χρήση μέσα στην τάξη.

Η εκδήλωση έκλεισε με παρέμβαση του κ. Μανώλη Φάμελλου, Τραγουδοποιός - Ερμηνευτής, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης ‘ΕΡΑΤΩ’.Στο σεμινάριο ήταν παρόντες 90 εκπαιδευτικοί στους οποίους διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό του ΟΠΙ και του EUIPO.

Οι εκπρόσωποι του ΟΠΙ απάντησαν στα ερωτήματα που είχαν την ευκαιρία να θέσουν οι εκπαιδευτικοί σχετικά με τα ζητήματα περί πνευματικής ιδιοκτησίας που τους απασχολούν κατά την εκτέλεση του εκπαιδευτικού τους έργου.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την εκδήλωση.