09.05.2023

Ο ΟΠΙ συμμετείχε με επιτυχία στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 4 -7 Μαΐου 2023, με δικό του εκθεσιακό περίπτερο και ομιλίες στελεχών του ΟΠΙ με θέμα «Ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας και βιβλίο», οι οποίες έλαβαν χώρα την Παρασκευή, 5 Μαΐου, στην αίθουσα «ΑΛΚΗ ΖΕΗ» και κέντρισαν το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων στη Διεθνή Έκθεση.

Η αν. διευθύντρια του ΟΠΙ, κα Μαρία Δάφνη Παπαδοπούλου, συμμετείχε με ομιλία της με τίτλο «Δίκαιο πνευματικής ιδιοκτησίας και βιβλίο», η κα Μαρία Γ. Σινανίδου, επιστημονική συνεργάτης του ΟΠΙ, συμμετείχε, επίσης, με ομιλία της με τίτλο «Δημιουργία και Τεχνητή Νοημοσύνη: Βασικές αρχές και σύγχρονα ζητήματα από το δίκαιο της πνευματικής ιδιοκτησίας», ενώ συζητήθηκαν και νομικά θέματα σχετικά με την εκδοτική σύμβαση. Και οι δύο ομιλήτριες απάντησαν σε ερωτήσεις που διατυπώθηκαν με το πέρας των ομιλιών από το κοινό.

Στελέχη του ΟΠΙ παρείχαν στο κοινό έντυπο πληροφοριακό υλικό σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, καθώς και πληροφορίες εν γένει για το έργο του ΟΠΙ. Σημαντικό μέρος του διαθέσιμου υλικού αφορούσε σε εκπαιδευτικούς και μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.

Φέτος η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης τίμησε την αμερικανική λογοτεχνία.

Δείτε τις παρουσιάσεις που ακολουθούν.

Ακολουθούν φωτογραφίες από το εκθεσιακό περίπτερο του ΟΠΙ, καθώς και από τις παρουσιάσεις των στελεχών του στην αίθουσα «ΑΛΚΗ ΖΕΗ»