ΒΗΜΑ 1. ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΕΛΟΥΣ

Το τέλος εξέτασης ανέρχεται στα:

 • 372 ευρώ, εφόσον η αίτηση περιλαμβάνει 1 όνομα τομέα
 • 620 ευρώ, εφόσον η αίτηση περιλαμβάνει 2 έως 5 ονόματα τομέα
 • 868 ευρώ, εφόσον η αίτηση περιλαμβάνει 6 έως 10 ονόματα τομέα
 • 1240 ευρώ, εφόσον η αίτηση περιλαμβάνει 11 έως 50 ονόματα τομέα
 • 1240 ευρώ, εφόσον η αίτηση αφορά σε διακοπή πρόσβασης σε διευθύνσεις διαδικτυακού πρωτοκόλλου, οι οποίες χρησιμοποιούνται για τη μετάδοση περιεχομένου με ρευμάτωση δεδομένων συνεχούς ροής. Κάθε τέτοια αίτηση δεν μπορεί να αφορά σε περισσότερες από πενήντα (50) διευθύνσεις διαδικτυακού πρωτοκόλλου.

Οι παραπάνω τιμές περιλαμβάνουν τον ΦΠΑ.

Το τέλος εξέτασης της αίτησης κατατίθεται στην Εθνική Τράπεζα (κωδικός SWIFT(BIC) ETHNGRAA), σε πίστωση του λογαριασμού του ΟΠΙ με IBAN GR8101101510000015129605323. Αντίγραφο της απόδειξης της κατάθεσης με τα πλήρη στοιχεία του αιτούντος υποβάλλεται στο Λογιστήριο του ΟΠΙ. Το τέλος αποτελεί τυπική προϋπόθεση έναρξης της διαδικασίας και ως εκ τούτου, το καταβληθέν τέλος δεν επιστρέφεται σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης της περίπτωσης θέσης της υπόθεσης στο αρχείο.

Πριν συμπληρώσετε την αίτηση πρέπει να διαθέτετε το αποδεικτικό πληρωμής του τέλους.

 

ΒΗΜΑ 2. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ

 1. Αν η καταγγελία σας αφορά προσβολή που πραγματοποιείται μέσα από ονόματα τομέων ιστοσελίδων:

  Κατεβάστε στον τοπικό σας δίσκο και συμπληρώστε το αρχείο domain_names.xls. Θα σας ζητηθεί να το υποβάλετε κατά τη διαδικασία συμπλήρωσης της αίτησης.

 2. Αν η καταγγελία σας αφορά σε διακοπή πρόσβασης σε διευθύνσεις διαδικτυακού πρωτοκόλλου, οι οποίες χρησιμοποιούνται για τη μετάδοση περιεχομένου με ρευμάτωση δεδομένων συνεχούς ροής:

  Κατεβάστε στον τοπικό σας δίσκο και συμπληρώστε το αρχείο ip_adresses.xls. Θα σας ζητηθεί να το υποβάλετε κατά τη διαδικασία συμπλήρωσης της αίτησης.

 

ΒΗΜΑ 3. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ

Εφόσον έχετε ολοκληρώσει τα παραπάνω βήματα, μπορείτε να συμπληρώσετε την αίτηση επιλέγοντας από τα παρακάτω:

 1. Θέλω να συμπληρώσω την ηλεκτρονική φόρμα

  ή

 2. Θέλω να κατεβάσω την αίτηση στον τοπικό μου δίσκο και αφού τη συμπληρώσω να την αποστείλω στον ΟΠΙ ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή ταχυδρομικά στη διεύθυνση:
  Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας
  Μετσόβου 5, 10682 Αθήνα.